Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/b/4/4/arnexcanada.dk/httpd.www/wp-includes/pomo/translations.php on line 208 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/b/4/4/arnexcanada.dk/httpd.www/wp-includes/load.php on line 649 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/b/4/4/arnexcanada.dk/httpd.www/wp-includes/pomo/translations.php on line 208 Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/b/4/4/arnexcanada.dk/httpd.www/wp-includes/theme.php on line 2241 Prince Edward Island  - Canada - arneXcanada Prince Edward Island  - Canada Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/b/4/4/arnexcanada.dk/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4365 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/b/4/4/arnexcanada.dk/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4365 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/b/4/4/arnexcanada.dk/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4365

Prince Edward Island 

Den altid smilende ø, Prince Edward Island, der er lidt mindre end Sjælland, ligger i Gulf of St. Lawrence næsten klemt op mod naboprovinsen, New Brunswick. Kun det smalle Northumberland-stræde skiller provinserne.

Prince Edward Island var for de oprindelige folk kendt som Abegeweit, “den som hviler på bølgerne.” Øen, som også er en provins, minder med sine grønne bløde former om de blide bølgende landskaber i Østjylland, bortset fra at jorden er rødlig. Det bølgende blå hav, den blå himmel, de grønne bølgende landskaber, den rødlige jord. Det hele flyder sammen og får øen til at hvile på bølgerne. Naturen og de kultiverede landskaber fletter sammen i et velfriseret patchworkagtig haveanlæg af farverige felter, hvor strandene danner en naturlig ramme om mosaikken.

Kileformede fyrtårne af træ, malet helt hvide eller med sort-hvide striber, står vagt i øens hjørner og har gennem tiderne beskyttet de søfarende fra nogle af Canadas bedste sandstrande. Vandet omkring øen er godt hummervand, så øen byder på mange former for hummermiddage.

Prince Edward Island overrasker de fleste på en god måde med sine charmerende landbrugslandskaber og hyggelige småbyer med victorianske huse. I sommermånederne er øen som en rustik oase, hvor tiden går lidt langsommere. Havet og strandene indbyder til friluftsliv, og på en solbeskinnet sommerdag er det svært ikke at blive forelsket i øen.

Det kan godt være, at Prince Edward Island er Canadas fødested, da møderne om dannelsen af Dominion of Canada blev holdt i Charlottetown; den største by på Prince Edward Island. Og det kan godt være, at øen er kendt for alt godt fra havet-menuer med muslinger, østers og hummere. Men en lille rødhåret pige, Anne med et e, overskygger alt. Anne fra Grønnebakken er Prince Edward Island. Prince Edward Island er Anne fra Grønnebakken. Hun betyder alt for øen. Selvom Anne er fiktion og kun har eksisteret siden 1905, da forfatteren Lucy Maud Montgomery begyndte historierne om den lille forældreløse pige.

 

Fakta om Prince Edward Island

Blomst: Mokkasin fruesko (lady’s slipper)

Fugl: Blå skovskade (blue jay)

Dyr:

Træ: Rødeg (red oak)

Sang: The island hymn

Motto: the small under the protection of the great

Areal: 5.683,56 km2

Indbyggertal: 140.400 (2009)

Befolkningstæthed: 23,9

Hovedstad: Charlottetown

Største by: Charlottetown (34.562)

Højeste punkt: Glen Valley, 142 m

Officielle sprog: Engelsk

Medlem af konføderationen: 1. maj 1873

 

Nationalparker

Prince Edward Island National Park, grundlagt i 1937, 22 km2

Denne nationalpark er en af Canadas mindste, kun på størrelse med Anholt, men på trods af det, har den 40 km af de skønneste saltvandsstrande i Canada. Her er et skønt mix af klitter, røde sandstensklipper og så Lucy Maud Montgomerys populære historie om Anne fra Grønnebakken. Annes hjem, det verdenskendte Green Gables House, ligger i nationalparken.

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/b/4/4/arnexcanada.dk/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 2431
Se alle BLOG indlæg